5 фитнес уреда, които трябва да започнете да използвате още сега

Pinterest LinkedIn +

Вероятно сте забелязали, че използването на фитнес уреди сякаш вече не е модерно. С възхода на функционалните фитнес тренировки и свободните тежести във фитнес залите останаха ужасно много полезни машини, които събират прах.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin vivoactive – смарт часовник за сериозния спортист 

Само че те все още имат потенциала да ви помогнат да достигнете друго ниво - в случай, че ги използвате правилно, разбира се. Тренирайки редовно на тях, фитнес уредите могат да увеличат размера на мускулите ви, да подобрят вашата експлозивност и да стимулират силата ви. Те са полезни и за начинаещи.

Ако ви е трудно да решите от кой точно фитнес уред да започнете, следващите 5 ще ви помогнат да си изградите една невероятна кръгова програма за цялото тяло.

 

Лег преса
Участващи мускули: глутеуси, четириглави бедрени мускули и прасци

Повечето жени заобикалят лег пресата поради липса на познания как точно да я използват. Не се страхувайте от нея – тя е толкова лесна, колкото и другите фитнес уреди за крака. Лег пресата ви позволява да запазите неподвижни краката си по време на упражненията и натоварва прекрасно всички мускули на долните крайници.

 


Кросоувър машина
Участващи мускули: цялото тяло

Много добра машина, която натоварва цялото тяло. Кабелите създават непрекъснато напрежение и така мускулите никога не получават шанс за почивка. Това е един чудесен уред за тренировка на гърба и ръцете.

 

 

Уред за набирания и кофички
Участващи мускули:
гърди, гръб, рамене, трицепс, бицепс

Много подходяща за начинаещи, на които им е трудно да се набират на лост без чужда намеса. Когато правите набирания на този уред, се уверете, че използвате всички възможни дръжки. Това ще ви помогне да изградите сила от различни ъгли.




Смит машина
Участващи мускули: цялото тяло

Така наречената Смит машина не изисква от вас да използвате стабилизиращи мускули. Този фитнес уред е подходящ не само за клекове. С него може да правите още римска тяга, румънска тяга с един крак, тренировка за гърди, бицепс и прасци. Освен това може да се използва дори и за трениране на коремните мускули.                                              



Спининг байк
Участващи мускули: крака

Идеален уред за кардио тренировка, издръжливост и сила. Подробна информация за спининг тренировките и ефекта, който имат върху тялото, можете да откриете тук.

Сподели.