Правилният начин на трениране според типа фигура

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Правилният начин на трениране според типа фигура
36195

Еталонният тип женска фигура е „пясъчен часовник” – тънка талия и хармонично развити горна и долна част. С такива форми обаче се раждат единици, а останалите трябва да се подложат на здрави тренировки, за да се доближат до идеала.

Ти си тип „круша”

Ако фигурата ти прилича на круша (тесни рамене и широк таз), работи за намаляване обема на бедрата и таза и за увеличаване на раменния пояс. От комплекса “Силова кръгова тренировка” изпълнявай упражнения 1, 2, 4, 5, 6. При това теглото на гиричките трябва да е с внушителните 2,5 до 3 кг.

Няма да минеш без аеробно натоварване – три пъти в седмицата бягай по 30 минути или се разхождай с максимално бързо темпо.

Ти си тип „ябълка”

Ако излишните килограми са съсредоточени около талията, ти се числиш към групата на “ябълките”. Задачата ти е да укрепиш всички мускули на тялото и да се избавиш от излишъците в областта на кръста. Ключ към успеха при този тип фигура са леки гирички (не повече от 2 кг), но повече повторения. От посочения комплекс трябва да изпълняваш всички упражнения по 10 пъти. Особено внимание обаче трябва да обръщаш на упражненияна за пресата – изпълнявай по 20-25 движения, Постепенно увеличи броя им до 50.

Кардиотренировка: 3 пъти в седмицата по 40 минути. Можеш да бягаш, да караш ролери или да ползваш кардиотренажор.

Ти си тип „банан”

Размерът на ханша и раменете съвпада, а талията не е ярко изразена. Твоята задача е да придадеш на тялото си по-изящна форма. Това е възможно, ако изпълняваш целия комплекс силови упражнения, като при това на краката се слагат тежести от по 2,5-3,5 кг. Теглото на гиричките е 2,5-3 кг, а броят на повторенията – 8-10.

Аеробно натоварване. 3 пъти в седмицата по 30 минути занимания с елептичен тренажор. Добре е и да плуваш.

Основният принцип

Тренирайки с тежести , изгаряш мазнини и същевременно увеличаваш мускулната си маса. Ако преминеш на прекалено леки тежести, ефектът от тренировката ще бъде незначителен.

Колко тежки да са гиричките?

Те трябва да са с такова тегло, че да изпълняваш технически правилно необходимия брой повторения и да чувстваш, че би могла да ги направиш още няколко пъти.

Колко повторения?
Изпълнявайки едно упражнение от един до 5 пъти, ти развиваш сила и мощ. Като правиш средно по 8 повторения, трупаш мускулна маса и подобряваш релефа на мускулите. С повече от 15 пъти увеличаваш мускулната маса и развиваш издръжливост.

Силова кръгова тренировка

3 пъти, 3 кръга

1. Преса. Седейки на пейка, вдигни краката и ги дръж изпънати. След това легни на пейката и отново вдигни краката изправени.

2. Крака. Направи няколко маха настрани с левия и с десния крак. След това изпълни махове напред и назад.

3. Прасци. Няколко пъти се повдигни на пръсти колкото се може по-високо.

4. Гърди. Вземи гиричките, разтвори ръцете. Много бързо събирай и разтваряй ръцете.

5. Ръце. Седни на пейка и постави лакът на коляното си. Държейки в ръка гиричка, я повдигни няколко пъти. След това я премести в другата ръка и повтори упражнението.

6. Гръб. Легни на пода с ръце зад главата. Повдигни главата и гърба. Кръстът трябва да е плътно притиснат към пода.

Фитнес и упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft