сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнес съвети за начинаещи

Фитнес съвети за начинаещи

В началото започнете с умерени тежести и не се нахвърляйте на трудни и напреднали програми. Обърнете внимание на правилното дишане - когато сваляте тежестите вдишайте, когато ги вдигате издишвайте. Постепенно ще придобиете навикът да дишате правилно, докато тренирате. Нужни са около 1-2 седмици, за да усъвършенствате дишането. Упражненията трябва да се правят плавно, в пълния обем. Стремете се да разучите предварително техниката на изпълнение. Полезен съвет за по-добър баланс е да гледате в една точка.

За да изградите мускулна маса, освен тренировки са необходими още: добро хранене, сън и почивка. Планирайте тренировките си така че да не са в последователни дни. Осигурете си достатъчно сън и почивка. Докато сте начинаещ тренирайте 3 дни седмично, след време ще увеличите на 4-5 дни седмично. Хубаво е да спортувате в едно и също време. Осигурете си храна богата на протеини, въглехидрати, минерали и витамини. Пийте вода и мислете положително.



Тренировките може да правите във фитнес зала или в къщи, може и да комбинирате двата начина. Всеки един си има предимства. Тренировката в зала осигурява по-разнообразни уреди, общуване с хора с вашите фитнес интереси и действат мотивиращо. В къщи пък може да тренирате в удобно за вас време, евтино е, домашните упражнения са много по-спокойни и комфортни. А и много от шампионите в културизма са започнали да тренират първо в домашни условия (например Лу Фериньо).

За трениране е подходящо времето, когато усещате че имате най-много енергия.

По-важното е да тренирате редовно в определените в програмата дни. Първите месеци от вашите тренировки е изключително важно да изпълнявате упражнения точно. С придобития опит ще развиете своя пълен потенциал. Контролирайки движението ще може да се концентрирате върху мускулите и да ги изолирате при тренировка. С времето може да опитате по-бързи тренировки, но това не се препоръчва, защото предполага травми и грешки при изпълнение. Почивката между сериите трябва да е от 60 до 90 секунди.



Малко повторения (1 до 5) развиват силата, средния брой повторения (8) - увеличават размерите и релефа на мускулите, а високият брой повторения (15 и повече) - мускулната издръжливост и малко размерите. Тренировка без почивка между сериите (кардио) се отнася за дихателната и сърдечно съдовата система. За да се предпазите от мускулна треска и преумора не се опитвайте да правите повече серии от предвидените, докато не постигнете необходимата сила и издръжливост. Всеки път когато започвате нова тренировка си дайте време да навлезете в нея.

Ако сте начинаещи и следвате тези съвети, ще постигнете:

1. По-силно, здраво и мускулесто тяло;
2. По-добра стойка;
3. Ще станете по-жизнени и енергични;
4. Ще мислите по-бързо и творчески;
5. Ще се изразявате по-убедително;
6. Ще преодолявате по-лесно препятствията в живота.

Препоръчани продукти за твоята тренировка
125
.
00
лв.
32
.
00
лв.
25
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Anadrox pump & burn – първият суплемент, който комбинира силата на азотния оксид с мощна фет бърнър матрица в една революционна формула за увеличаване обема на мускулните фибри, като същевременно се предизвикват вазотермични процеси за изграряне на мазнините и намаляване на теглото. Патентованата Nitrofolin смеска е ключовата съставка за невероятния ефект по едновременно напомпване и дефиниране на мускулите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com